SEO er fortsatt den beste investeringen din bedrift kan gjøre

SEO, eller søkemotoroptimalisering vil si at man jobber for å få organiske treff. Organiske treff får man når nettsiden ligger høyt på førstesiden på Google. Forskjellen fra SEO og SEM/Google Ads er at du ikke betaler for din plass i Google. Derfor er SEO mye mer verdifullt for din hjemmeside. Hvem som ligger på hvilke plasser i Google blir bestemt av algoritmer, og det er over 200 forskjellige faktorer som påvirker hvilke nettsider som kommer øverst på Google. Vi kan hjelpe deg med å finne ut hva som trengs å gjøres for å få din nettside på den plassen du ønsker.

Det er som sagt en rekke forskjellige faktorer som bestemmer hvilke sider som ligger på hvilke plasser, men noen har mer innflytelse enn andre. Det aller viktigste for å få din hjemmeside opp i søkeresultatene på Google er autoritet og relevans. Det at din hjemmeside har høy autoritet betyr at Google ser på din hjemmeside som en side med høy verdi. Dette blir skalert fra 1-100, og det er en rekke måter å få autoriteten på din hjemmeside opp. Vi gjør en analyse av din hjemmeside og ser hva som er viktigst å gjøre for å øke autoriteten på hjemmesiden din.

Videre er relevans også veldig viktig. Når noen gjør et søk på Google ønsker de å vise frem de mest relevante svarene eller artiklene først. Du kan tenke deg ut noen søkeord som du ønsker at din side skal komme opp på. Derfor er det blant annet viktig med godt innhold på din hjemmeside. Dette blir som regel gjort i en blogg eller en underside for artikler. Det er vanlig å bruke verktøy til å finne ut av hva som blir søkt på og deretter skrive artikler om disse temaene. Dersom du har en høy autoritet og relevant innhold for søket, vil du komme opp i Google.

Dette er en kort og enkel forklaring på hva SEO er. Dersom du er interessert i å få flere organiske treff på din hjemmeside er SEO hva du burde se etter. Det er som nevnt mer verdi i å få gratis treff enn å betale for hvert eneste klikk, selv om dette i noen tilfeller er en bedre løsning eller nødvendig.